Om fotografen

Mit navn er Katharina, og tak fordi I er her.

Det er altid rørende at fotografere kærligheden mellem to mennesker, og jeg glemmer aldrig de par, som jeg har fotograferetEt bryllup er en fantastisk dag fuld af følelser og glæde, og som bryllupsfotograf er det min fineste opgave at fange følelser mellem mennesker med mit kamera.  Jeg ser det som et privilegium at få lov til at dokumentere kærligheden mellem jer og at være den, der foreviger dét, I har sammen. 

Jeg arbejder intuitivt med udgangspunkt i jer som par og har blik for det enkle og æstetiske. Naturlige og smukke billeder opstår, når vi engagerer os og tør give os hen til følelserne og hinanden. Jeg fotograferer de små berøringer og blikke, som fylder det indre med ro, lykke og glæde, og jeg dokumenterer smilene, grinene, tårerne, kærtegnene og alle de følelser, som kommer til udtryk mellem jer. Alt det, der tilsammen viser jeres kærlighed til hinanden, og hvem I er som par.

Naturen og lyset er for mig en stor del af det at skabe smukke bryllupsbilleder. De skaber rammen om jer som par, og derfor er det vigtigt, at I bliver fotograferet et sted, som I holder af eller har et særligt forhold til. Jeg bruger så vidt muligt naturligt lys, da det giver smukke og mere autentiske billeder. Det er netop en kombination af kærligheden, lyset og naturen, der gør bryllupsfotografi særligt for mig som fotograf.

I løbet af bryllupsdagen følger jeg jer og dokumenterer alle de særlige stunder mellem jer og gæsterne. Jeg fotograferer de forskellige locations, dekorationer og detaljer og skaber stemningsbilleder fra hele brylluppet på en afslappet og naturlig måde. Efter brylluppet redigerer jeg alle gode billeder fra dagen, så I kan mindes jeres glæde og bryllupsdag.

Min baggrund

Fotografi har været en del af mit liv siden jeg var barn, hvor jeg startede med at fremkalde film i mørkekammer. Det var dog først under min videregående uddannelse, at jeg blev klar over, at jeg ville noget mere seriøst med fotografiet. Året hed 2010, jeg boede i Montreal, Canada, og var i gang med min bachelor i kommunikation og fransk. Her begyndte jeg at tage kurser i fotografi på universitetet og fik privatundervisning hos den russiske fotograf Polina Fedorova, og jeg blev fuldstændig grebet af fotografiets uendelige muligheder og blev nødt til at gå efter drømmen om at blive fotograf.

Efter min bachelor gik jeg på Københavns Film- og Fotoskole, hvor jeg arbejdede med forskellige kunstneriske og dokumentariske fotoprojekter. Dette udvidede mit syn på fotografiet, og jeg lærte at fortælle historier med billeder. En ny og spændende verden åbnede sig, og jeg vidste, at jeg havde fundet min rette hylde som fotograf.

Siden da har jeg har jeg arbejdet selvstændigt, for fotofirmaer, undervist og udstillet. I mit kunstneriske arbejde er jeg hovedsageligt interesseret i portrætfotografi, og senest var jeg en del af udstillingen Portræt Nu, som blev vist på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot og i Sverige. I kan se et udpluk af mit kunstneriske arbejde her (siden er pt under ombygning).

I dag arbejder jeg som bryllups-og kunstfotograf, og jeg elsker at beskæftige mig med de to forskellige udtryksformer. Jeg arbejder hovedsageligt med digitalt fotografi, men jeg fotograferer også med gamle analoge kameraer, og køleskabslågen er altid fuld af filmruller. Fotografi fylder meget i mit liv, jeg ser alt i billeder og sætter pris på alle de mennesker, som kameraet giver mig mulighed for at møde.

kontakt