FAQ: OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

BOOKING

Hvordan booker vi dig?

I booker mig ved at kontakte mig og spørge, om jeg er ledig på jeres bryllupsdag. Vi taler sammen om jeres ønsker til dagen og aftaler, hvor længe jeg skal være med. Ønsker I at booke mig, bedes I forudbetale 50 % af det samlede beløb. Når betalingen er modtaget er jeres booking gennemført, og det resterende beløb er til betaling to uger inden brylluppet. 

MØDES VI INDEN BRYLLUPPET?

Jeg tilbyder alle mine kunder et indledende møde og vil gerne invitere jer til en kop kaffe på mit kontor i København. Bor I længere væk eller i udlandet, kan vi mødes på Skype eller tale sammen i telefonen. 

KAN VI SPØRGE DIG TIL RÅDS UNDERVEJS?

I er altid velkomne til at spørge om hvad som helst. Jeg hjælper jer gerne med at planlægge dagen i forhold til fotograferingen og med at finde en smuk location. Det er vigtigt, at vi opbygger et godt forhold, og at I føler jer trygge sammen med mig, så I kan slappe af og være jer selv hundrede procent fra start til slut. 

KAN DU BOOKES TIL ET BRYLLUP I UDLANDET?

Ja selvfølgelig. Jeg elsker at rejse og vil med glæde fotografere jeres bryllup i udlandet. Jeg tager ikke ekstra for at arbejde i udlandet, men jeg skal have dækket mine rejseudgifter samt kost og logi under opholdet.

HVAD GØR VI, HVIS DU BLIVER SYG ELLER MÅ AFLYSE?

Skulle det utænkelige ske, at jeg bliver syg eller på anden vis bliver forhindret, vil jeg finde en anden dygtig fotograf til jer. Kan dette ikke lade sig gøre, får I selvfølgelig alle pengene retur. Jeg har endnu ikke stået i den situation, så syv-ni-tretten sker det ikke.

dagen

HVAD ER EN FORLOVELSESESSION?

En forlovelsessession er form for prøvefotografering og en fejring af jeres kærlighed. Det giver jer mulighed for at prøve at få taget parbilleder og arbejde sammen med mig inden brylluppet. Det gør de fleste par roligere og mere afslappede foran kameraet, så I til brylluppet kan fokusere på at have det sjovt under fotograferingen. En forlovelsessession er også en god mulighed for at lave nogle fine billeder til jeres bryllupsinvitationer. 

HVORNÅR ER DET BEDSTE TIDSPUNKT AT FÅ TAGET BRYLLUPSPORTRÆTTER?

Det bedste tidspunkt om sommeren er sen eftermiddag, så solen ikke står så højt på himlen og giver kraftige skygger i ansigtet. Midt på dagen anbefaler jeg slet ikke. Derudover anbefaler jeg, at I stikker af fra middagen og får taget et par billeder, mens solen går ned. Disse billeder bliver nogle af de allersmukkeste bryllupsbilleder af jer, da lyset er blødt og varmt.

HVOR LANG TID SKAL VI AFSÆTTE TIL AT FÅ TAGET PORTRÆTTERNE?

Jo længere tid, jo bedre billeder. Jeg anbefaler derfor, at I afsætter minimum en time til at få taget parbilleder eksklusiv transporttid. Derudover anbefaler jeg, som beskrevet ovenfor, at I får taget billeder igen mens solen går ned. Det behøver ikke tage mere end et kvarter, og I vil takke jer selv for det, når I ser billederne.

HVAD GØR VI, HVIS DET REGNER på vores bryllupsdag?

Jeg anbefaler alle par at lave en plan A og en plan B i tilfælde af regn. Dette kan enten være i form af flotte paraplyer eller en indendørs location, som I synes er smuk. Vi håber selvfølgelig på godt vejr, men det er rart at have en plan B, så I ikke skal stresse over det på selve bryllupsdagen. Billeder i regnen kan også blive rigtig fine og stemningsfyldte. 

TAGER DU OGSÅ ALMINDELIGE PORTRÆTTER OG FAMILIEBILLEDER?

Ja, og jeg elsker det. Jeg har arbejdet med portrætfotografi i flere år og brænder særligt for denne type billeder. Vi kan gøre det i jeres hjem eller finde en fin location til anledningen.

HVILKET UDSTYR BRUGER DU?

Jeg bruger professionelt digitalt kameraudstyr fra Canon og forskellige faste objektiver.  Jeg har også analoge kameraer, både små- og mellemformat, og det er muligt at få taget nogle billeder analogt, hvis I ønsker det. 

BILLEDER

HVOR MANGE BILLEDER FÅR VI?

I får alle de gode billeder fra dagen. Jeg giver aldrig et præcist antal billeder, da det afhænger af, hvad I som par ønsker, hvor mange detaljer der skal dokumenteres, hvor mange gæster I har, og hvor lang dagen er. I kan regne med minimum 25 billeder per time jeg fotograferer. 

ER BILLEDERNE REDIGEREDE?

Ja, alle jeres billeder bliver redigeret i min personlige stil med professionelt redigeringssoftware. Jeg bruger mange timer på at redigere, og det er et større arbejde end selve fotograferingen. Jeg går meget op i, at billederne fremstår på den bedst mulige måde, og derfor tager det lang tid at redigere et helt bryllup. Jeg laver en blanding af farve og sort/hvid billeder, ligesom I kan se her på min hjemmeside, alt efter hvad der passer bedst til det enkelte billede.  

HVORNÅR FÅR VI BILLEDERNE?

Allerede indenfor fem hverdage efter brylluppet får I mindst 30 billeder, så I har mulighed for at dele nogle billeder på sociale medier og lave takkekort. I modtager det færdige album med alle jeres bryllupsbilleder indenfor 3-9 uger efter brylluppet.  

HVORDAN MODTAGER VI BILLEDERNE?

Det første udvalg af billeder får I tilsendt på mail med et link til at downloade dem. Når jeg er færdig med at redigere alle bryllupsbillederne får I jeres eget personlige online galleri, som I kan dele med familie og venner. I kan downloade alle billederne direkte fra albummet med en kode, som jeg giver jer.

KAN VI BESTILLE PRINTS HOS DIG?

I kan bestille prints direkte fra jeres online bryllupsalbum. Dette gøres blot ved, at I vælger jeres favoritbilleder og derefter vælger størrelsen, I ønsker. Efter at have betalt ved kassen, modtager I jeres printede bryllupsbilleder med posten. Printningen er ikke en del af min forretning og kommer fra en anden udbyder, som jeg samarbejder med.

KOMMER VORES BILLEDER PÅ SOCIALE MEDIER?

Sociale medier er en vigtig del af mit arbejde som bryllupsfotograf og gør, at andre par kan finde mig og følge med i mit arbejde. Derfor bruger jeg nogle af jeres billeder på min hjemmeside, sociale medier, bryllupsmesser og måske fotokonkurrencer. Hvis I synes nogle af jeres billeder er særligt private og ikke må benyttes på sociale medier, har jeg selvfølgelig respekt for det. 

MÅ VI DELE BILLEDERNE PÅ SOCIALE MEDIER?

Ja, I må meget gerne dele jeres billeder på sociale medier, og jeg vil sætte stor pris på, at I henviser til min hjemmeside, Facebookside eller Instagramprofil. Når I har fået alle jeres billeder, kan I dele og printe dem lige så tosset I vil. Dog må I ikke sælge billederne eller bruge dem kommercielt. Hvis I ønsker at bruge billederne i en kommerciel eller professionel sammenhæng, skal I kontakte mig for en aftale herom.

MÅ VI FÅ RÅFILERNE OG SELV REDIGERE DEM?

 Jeg leverer udelukkende redigerede billeder, da de repræsenterer min personlige stil og er en del af min service og mit brand.

BACKER DU BILLEDERNE ORDENTLIGT OP?

Ja naturligvis. Jeg gemmer billederne på to forskellige fysiske harddiske og på en online server. Derudover kommer jeres billeder til at ligge i jeres online galleri, som jeg laver til jer. Dog kan jeg ikke stille garanti for billederne efter I har modtaget og downloaded dem, så sørg for selv at lave backup af billederne.


Hold jer ikke tilbage med at kontakte mig, hvis I ikke fik svar, på det I søgte her under FAQ, eller hvis I har yderligere spørgsmål. 

KONTAKT